Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Högalids IF

6 - 4
Zinkensdamms IP 1
11 augusti 2017
18:00

IK Sture/Tanto

Referat

Referat: Högalids IF - IK Sture/Tanto

En svettig första halvlek för Högan, där Sture tog tag i taktpinnen direkt och fick ett noll efter ca 10 minuter. Ett noll målet kom till på grund av en övertänd Enock, som gick in hårt på en felvänd Sturian ryggen mot vårat måli farligt frisparksläge en bit utanför straffområdet. Enock var en av matchens attraktioner med sin frenesi och inställning även utan boll. Jag kommer särskilt ihåg när han drev boll och alla skrek på honom att passa, inklusive undertecknad. Men Kappa påpekade vem i helvete ska han passa, alla stod bara stilla och felvända (starta löpningar) och var i passningsskuggorna som ni med bravur hade letat upp. Själva frisparken var inte så märkvärdig, utan borde ha varit plockpotatis för Joel, men den slank emellan hans uppsträckta händer och gick retfullt in i mål. Kan solen ha haft sitt finger med i missbedömningen? Sture fortsatte att trumma på och Joel fick visa sig på styva linan vid ett flertal tillfällen. Jag har nog inte sätt en målis som visat upp ett större register i någon match. Dundertabbe, dunderräddningar ett flertal, utrusning halvägs ut på vår planhalva och tog därmde bort ett friläge, resolut spel innanför straffområdet vilket ledde till utvisning utan att passera gå enligt domaren. Men av alla jag pratade med så var det max värt en ostskiva. Joel jag tror att du har ett rekord i Högan nu, är det tre eller fyra röda som du har fått? Det som var bra med utvisningen var att du inte fick rött på grund av snack och att den kom så sent. Men du får i alla fall plus betyg av mig, bra match med tanke på att du varit borta så länge ifrån oss. . Ett ett målet tillkom på grund av en dundertabbe från Stures målis som Erik tog hand om och därmed betalt och kvitterat för senast. Efter ca trettio minuter kom Stures två ett, vilket också någonstans var rättvist. Men grabbar ställ er inte och skrik offside även om det är en offside. Spring med högsta max fart efter spelaren och skrik offside istället. Bästa Högalidare i första halvlek var Felix. Följsam och sprang med i Stuianernas löpningar och vann duellern retfullt enkelt. Bra plick och fina passningar. Det som behöver bli bättre är samarbetet med den utmärkta Fredrik, vem stöter och vem som faller. Det är inte helt lätt eftersom ni båda kan ta båda rollerna med er snabbhet när ni faller och ni är även bra på att stöta framåt. Ni måste helt enkelt bli bättre på att snacka med varandra. Först halvlek gick till Stureianerna med ca 60 %. Så om något lag skulle leda så var det Sture och det gjorde dom, med två ett.

Andra halvlek vart en massaker i delar av halvleken, på dom stackars Sturianerna. Messi vart bokförd för två ett målet och gjorde sin bästa match för i år, det säger jag för att du visade hjärta och gjorde allt som stod i din makt att återerövra bollen, när du vart av med den. Olle tre två i även det i början av andra halvlek. Där gick orken ur Sturianerna helt och hållet. Framförallt den där stora Elefanten på deras mittfält som hade dominerat totalt i första halvlek, trots att vi hängde som myror på honom, han bara skakade av sig klasar av myror och gick segrande ur duellerna. Men där ser man trägna myror kan eliminera en stor Elefant, för i andra halvlek var han eliminerad och slickade sina myrsår. Om det är någon jag unnar att få göra ett mål så är det Nicko, härligt Nicko att du satt den och fyra två var ett faktum. När sen Olle och Simon (inte supersexan) kunde utöka ledningen till sex två så var det dax att gå och ta en öl tänkte jag. Men Sture kämpade på och det skall dom ha heder av. Zacke vaknade till och dom kunde få in två reduceringar, varav en var straffen. Jag tycker att ni hade bra koll på Zacke i hela matchen, det gjorde ni bra. I andra halvlek har jag Säffle Erik som bästa spelare. Ej att förväxla med Säffle Gunnar, som är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, om inte den bästa?. Hur djävla brytsäker som och helst och iscensatte snabba omställningar i och med sina fina brytningar. Men bästa spelare sett över hela matchen, var så klart vår allas Olle. Framförallt i andra halvlek utmärkte han sig med sin spelförståelse ute på plan och lugn i målsituationer. Vi hade en hel del fina passningskombinationer när vi luckrade upp Sturianerna innanför deras straffområde.
Vi var några stycken som tog en öl efter matchen. Simpan och lill Erik anslöt senare och berättade om Gustavsbergs matchens andra halvlek. Där hade Gustavsberg varit överlägsna spel och målchans mässigt. Bollen i ribban två gånger, boll rullande på mållinje med mera. Framförallt hade dom en vindsnabb skallig ytter som var omöjlig att fånga upp för Sickla, han sprang helt enkelt ifrån dom. Gustavsberg spelade i princip utan mittfält och matade långbollar på skalleyttern. Så när Sickla lyckades sticka upp och göra ett noll så vart det en glädjechock för Erik och Simpan, men inte alls rättvist. Vi kommer att få det svettigt där ute på landet, så ta med er grässkor för nu skall vi ut på vischan för spel på Farstaborgs underbara gräsplan och om möjligt bärga tre poäng.
Hälsar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Olle Siösteen 1 2 1 0 0 3
Erik Lundh 1 1 1 0 0 2
Messaye Aberra 1 1 1 0 0 2
Robin Castillo 1 0 2 0 0 2
Nicholas Riley 1 1 0 1 0 1
Simon Rosenberg 1 1 0 0 0 1
Fredrik Greiff 1 0 0 0 0 0
Shane Riley 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 16 jun 2017, 20:00 IK Sture/Tanto - Högalids IF 1 - 2